Posts

Showing posts from April, 2013

Pou : Haiki #Day1

Image
Assalamualaikum..Hai kawan :-PHari ni nak cita pasal Pou. Pou?? Yes. Pou. Merangkap haiwan / anak angkat / binatang peliharaan / ape2 je yg boleh korang fikirkan. Hehe.. As for me it is more to a pet. Macam dulu2 masa kecik2 semua budak ada cyberpet masing2. Jaga dari kecik sampai besar sampai la dia mati. Bila mati kecoh satu rumah " cyberpet aku dah mati.. Tengok ni!!" haha.. Pou ni seangkatan lah dgn nya. Kita kena bela dia. Bg makan. Minum. Jaga kesihatan dia. Mandikan bila dia kotor. Bagi dia happy.. Main dgn dia. Kelakar kan. Benda ni buat org ketagih. Huhu. Tak kisah la. Asalkan tak salah dari segi undang2 civil mahupun syariah. Ewahh.. Hahaha.. Tengok la ni Pou kita masa first day bela dia. Comey tak Kak Ton?? :-P

Simple Shelf

Image
These are the new photos of new homemade file shelf. Simple and easy to load and moveable. 3 sizes available : s, m, l.Email or leave a comment for order.
Tq.

Marlene Dietrich 30s Makeup Tutorial

Image
Semalam saja-saja tengok tutorial make up kat YouTube. From basic to heavy make up. Eyeliner tutorial la. Smokey eyes la. (biasa la pempuan.. suka cantikkan diri.. hehe) Lastly terjumpa tutorial ni. Reason diletakkan di blog post : sbb nampak elegant and aura pada yang berkulit cerah la. Terserlah kejelitaan mu. wehee.. Jom tengok and cuba sendiri ok  ^_^

Thanks.




**p/s: i'm not own the right of this video tutorial. Subscribe to Pixiwoo for more video..



Siri 3 : Maaf!

***
Masa berlalu tidak menunggu. Hari bersilih ganti tidak pernah sekali pun mengundur diri. Tika ini, malam sudah lama berlabuh. Dingin bayu membeku tubuh tanpa ditiup. Haikal masih belum dapat melelapkan matanya. Pelbagai perkara bermain berlegar- legar di ruang minda.

"kau budak mane?" bentak seorang pelajar di sekolah barunya.

"dari sini la" balas Haikal selamba.

"wah! Kurang ajar jugak budak baru ni rupanya. Kau belum kenal aku siapa?" bengis percakapan pelajar itu.

"sorrylah tapi kau datang tadi pun tak bagi salam" jawab Haikal sinis.

Geram dengan tingkah laku pelajar tersebut yang berlagak samseng di sekolah. Haikal pernah ternampak dia memeras pelajar-pelajar junior sebelum waktu sekolah bermula. Jadi Haikal terlebih dahulu tahu perangai dan tingkah lakunya. Tak boleh dibuat kawan.

Sudah 2 minggu Haikal belajar di sekolah baru namun masih belum dapat menyesuaikan diri dengan persekitaran baru. Apatah lagi mahu bergaul dan berkawan den…

Aku Pelat

Image
Lagu : Aku Pelat
Penyanyi : Salammusik ft Ziondread

Lagu ni ada banyak makna yang tersembunyi kalau kita kaji makna di sebalik lirik lagu ni. Huhu.. Thumbs up pada penciptanya atas karya anda. Saksikan...