Posts

Showing posts from November, 2013

Dunia Baru Q!

Assalamualaikum

Di petang2 buta ni kamu2 semua buat ape je? hehe. Q tengah layan anak buah sorang ni. Nak bawak g mandi. Tamat dah sudah kisah sebagai babysitter. Esok mula Lembaran baru bekerja sebagai penjawat awam pulak ye.. Hee.. Nervous sudah.. Esok akan lapor diri pepagi kat Putrajaya. 3 hari berkursus.. Moga2 segala urusan berjalan lancar. Aminnn..

Tq sudi baca sampai sini k :)

Blog dah baru!

Assalamualaikum. Kawan2.. Perasan sesuatu tak??
Hehe.. Blog senikretifayah dah berwajah baru la..
Semalam baca blog .... (ala lupa lak nama dia.. sorry)
Dah lame teringin nak buat header sendiri.. Tengok blog lain semua pakai header sendiri.. siap letak doodle bagai.. Alamak.. banyak lagi nak kena belajar ni.. huhu..
Buat header ni pakai software photoscape.. Haaa kalau tak tau boleh guna khidmat uncle google ok..
Try punya try.. jadi la seperti header kat atas tu.. Walaupun tak cantik mana tapi puas hati sebab kita yg buat sendiri.. hehe one clap for me.. clap!
nanti next entri nak share macam mane buat header yg paling senang ni ok..
thanks sudi baca blog ni.. muahh utk korg! XD

Which Step Have U Reached Today?

Image
Kalau kita rasa malas nak buat sesuatu kerja. Belajar lah untuk jadi  rajin walaupun terpaksa. Lama - kelamaan diri akan terlatih menjadi rajin kerana minda kita lebih terbuka untuk melakukan sesuatu perkara.

Cuba teka!

[VIDEO] RM500, 1 jam, 10 pereka di Jalan TAR. Apa kesudahannya? http://bit.ly/17stZlM

Come join me on 8Share.com

Hey, Come join me on 8Share.com, The Private Rewards Club for Social Media Users. Anyone who uses social media can join. By getting involved, we get rewarded with cash, prizes, points, and meet new friends too! Join me and see why everyone's inviting their friends to get involved. http://bit.ly/1cUZU5W See you there!

Top 10 Sites in Malaysia

1K Giveaway By Cik Arnab

Image
Assalamualaikum

Kite join GA Cik Arnab ni.. Kalo korang nak join klik Banner dulu ok..

Selamat ber'GA' olls!! :)






Mai Beli Handbag Murah

Image
Assalamualaikum
Buat tatapan Gegurls- gegurls, Akak-akak, Aunty-aunty, Mama-mama dan yang setaraf dengannya.. Lelaki pon boleh kot nak bagi prezen kat wife. He.. ok 
Mai sini tengok n beli k. 
Chanel




Furla











Today

Image
"Today isn't just another day.. Today i'll create something beautiful.."

8Share

Image
Hi olls!!

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni nak share pasal 8Share. Yep.. 8Share..
Dah lame dengar blogger2 dok cite pasal 8Share tapi blum terbuka hati nak join.. Sampailah malam tadi nengok cik FD kite update status pasal income 8Share, Nuffnang and Churp2 dia kat fb. Ohoiii!! kite pun nak jugak la.. macam best je.. macam sonok je.. (mata kedip2 macam budak comey tu..haha).. So far.. 3 accounts ni je yg dah di sign up.. sbb blogger lain rata-rata ada 3 accounts ni..
Tadi just sign up 8Share. Simple registration. xsampai seminit pun.. Betul.. (kepala angguk2).

P/s : dapat singgit tau pas register.. huhu..


Ape lagi tunggu.. Jom sign up 8Share!!




Sahabat

Image
Lagu : Sahabat
Artis : Najwa Latif ft Syam Kamarul & Sleeq

~Najwa Latif~
Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

~Syam Kamarul~
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu

Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

~Sleeq~
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukan ku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau

~Najwa Latif & Syam Kamarul~
Ku tahu ku kan selal…