Sunday, 24 November 2013

Dunia Baru Q!

Assalamualaikum

Di petang2 buta ni kamu2 semua buat ape je? hehe. Q tengah layan anak buah sorang ni. Nak bawak g mandi. Tamat dah sudah kisah sebagai babysitter. Esok mula Lembaran baru bekerja sebagai penjawat awam pulak ye.. Hee.. Nervous sudah.. Esok akan lapor diri pepagi kat Putrajaya. 3 hari berkursus.. Moga2 segala urusan berjalan lancar. Aminnn..

Tq sudi baca sampai sini k :)

Monday, 18 November 2013

Blog dah baru!

Assalamualaikum.

Kawan2.. Perasan sesuatu tak??
Hehe.. Blog senikretifayah dah berwajah baru la..
Semalam baca blog .... (ala lupa lak nama dia.. sorry)
Dah lame teringin nak buat header sendiri.. Tengok blog lain semua pakai header sendiri.. siap letak doodle bagai.. Alamak.. banyak lagi nak kena belajar ni.. huhu..
Buat header ni pakai software photoscape.. Haaa kalau tak tau boleh guna khidmat uncle google ok..
Try punya try.. jadi la seperti header kat atas tu.. Walaupun tak cantik mana tapi puas hati sebab kita yg buat sendiri.. hehe one clap for me.. clap!
nanti next entri nak share macam mane buat header yg paling senang ni ok..
thanks sudi baca blog ni.. muahh utk korg! XD

Saturday, 16 November 2013

Which Step Have U Reached Today?

Kalau kita rasa malas nak buat sesuatu kerja. Belajar lah untuk jadi  rajin walaupun terpaksa. Lama - kelamaan diri akan terlatih menjadi rajin kerana minda kita lebih terbuka untuk melakukan sesuatu perkara.

Thursday, 14 November 2013

Cuba teka!

[VIDEO] RM500, 1 jam, 10 pereka di Jalan TAR. Apa kesudahannya? http://bit.ly/17stZlM

Come join me on 8Share.com

Hey, Come join me on 8Share.com, The Private Rewards Club for Social Media Users. Anyone who uses social media can join. By getting involved, we get rewarded with cash, prizes, points, and meet new friends too! Join me and see why everyone's inviting their friends to get involved. http://bit.ly/1cUZU5W See you there!

Top 10 Sites in Malaysia

Top 10 Sites in Malaysia by Alexa

*as at November 2013

1K Giveaway By Cik Arnab


Assalamualaikum

Kite join GA Cik Arnab ni.. Kalo korang nak join klik Banner dulu ok..

Selamat ber'GA' olls!! :)






Mai Beli Handbag Murah

Assalamualaikum

Buat tatapan Gegurls- gegurls, Akak-akak, Aunty-aunty, Mama-mama dan yang setaraf dengannya.. Lelaki pon boleh kot nak bagi prezen kat wife. He.. ok 

Mai sini tengok n beli k. 

Chanel

Code : CH01 (no.1, no.2, no.3, no.4) 

Code : CH02 (no.1, no.2, no.3, no.4)

Code : CH03

Code : CH04

Furla
Code : FH01

Code : FH02

Code : FH03

Code : FH04

Code : FH05

Code : FH06

Code : FH07

Code : FH08

Code : FH09

Code : FH10

Code : FH11

Code : FH12

Code : FH13

Code : FH14

Code : FH15
 Harga boleh runding tau..

Cara nak order?

  • Sms/Whatsapp : 017-9793688
  • Email : atiqah0412@gmail.com
Cara bayaran?
  • Maybank : 114384130591
  • Email/whatsapp kan Bank-in Slip sebagai bukti pembayaran.   

Cepat cepat order.. Apa tunggu lagi!! :)




Today



"Today isn't just another day..
Today i'll create something beautiful.."

Beautiful day peeps!!

8Share

Hi olls!!

Assalamualaikum w.b.t.

Hari ni nak share pasal 8Share. Yep.. 8Share..
Dah lame dengar blogger2 dok cite pasal 8Share tapi blum terbuka hati nak join.. Sampailah malam tadi nengok cik FD kite update status pasal income 8Share, Nuffnang and Churp2 dia kat fb. Ohoiii!! kite pun nak jugak la.. macam best je.. macam sonok je.. (mata kedip2 macam budak comey tu..haha).. So far.. 3 accounts ni je yg dah di sign up.. sbb blogger lain rata-rata ada 3 accounts ni..
Tadi just sign up 8Share. Simple registration. xsampai seminit pun.. Betul.. (kepala angguk2).

P/s : dapat singgit tau pas register.. huhu..

macam gini la account 8Share..

Ape lagi tunggu.. Jom sign up 8Share!!




Wednesday, 6 November 2013

Sahabat

Lagu : Sahabat
Artis : Najwa Latif ft Syam Kamarul & Sleeq

~Najwa Latif~
Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

~Syam Kamarul~
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku
Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu

Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

~Sleeq~
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukan ku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melatar
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tapau

~Najwa Latif & Syam Kamarul~
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku




p/s : to my beloved BFF Siti Atifah Izyani & Rohaida .. love u guys.. thanks for being my suweet friends ever.. :)