Posts

Showing posts from January, 2013

Ayam Kapitan

BAHAN-BAHAN : 
3 ketul paha ayam 200 gm pes kapitan 200 ml sup ayam 200 ml santan 2 biji ubi kentang - belah 4 atau ikut suka masing2 2 helai daun limau purut Garam secukup rasa
             ***
CARA MEMBUATNYA :
Didihkan santan bersama daun limau purut hingga pekat.Masukkan pes kapitan dan kacau hingga sebati.Tuang sup ayam, ubi kentang dan ayam. Masak hingga ayam empuk.Bubuh garam sesedap rasa. Gaul sekata sampai kuah jadi agak pekat.Tadaaa.. dah siap :))
senang & cepat & sedap
Selamat mencuba u olls!




Success

Image
'The harder you work... the luckier you get.'
ini semut terlampau!!
***
'To be a winner, all you need to give is all you have.'
The winner is.. you :)

Bela Hamster kat Blog

Image
Tadi visit satu blog ni. Tiba-tiba terjumpa ikan dlm kolam. Eh.. boleh bagi makan la.. Dah klik2 bagi makan baru terpikir. Dari bagi makan ikan dia baik aku bela sendiri. Dah google jumpa la website ni yang binatang dia cute. Heheh.. Jom try Bela binatang kat blog u olls sendiri ok.. :)






Euro Truck Simulator 2

Image
Dulu masa-masa tak de benda nak buat, orang selalu layan Facebook, chatting2, tweetting2 tapi aku rasa ada 1 benda baru yang korang mesti try ke'ohsem'man nye.. Once I try, I love it! I've master it. Seriously the best game ever. Here is some of the 'ohsem' part. Watch this :))

This is awesome yo'll!!

Muara Hati - OST Adam dan Hawa

Image
Lagu : Muara Hati
Penyanyi :  Dato' Siti Nurhaliza & Hafiz

Cinta terpisah ruang waktu
Tetap cinta bersatu dalam hatiku
Walau raga kita tak mungkin bersama
Ku yakini hati kan tetap setia

Ku percaya ke mana pun kau berjalan
Suara cinta menuntunmu kepadaku
Kerna bila cinta sudah bersenandung
Takkan terpisah hati

Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali padamu

Aku ada kerna engkau ada
Tercipta hatiku hanyalah untukmu
Jalanku petunjuk padamu
Ke mana pun kan pasti kembali

Demi cinta dalam hatimu
Ku yakin engkau untukku
Meski jejak pisahkan kita
Cinta kan bawa kembali

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk
Bersatu dalam hatimu
Hanya dirimu dan aku

Demi cinta dalam hatimu
Biarkan aku merasuk (Merasuk dalam hati)
Cinta...




Resipi Pilihan : Udang Goreng Rangup

Image
Bahan-bahan nye ialah :

500g udang yg segar-segar di beli kat pasar pagi-pagi.1 cawan tepung tempura boleh beli kat pasar raya atau buat sendiri ikut resipi sendiri hehe.1/2 cawan air nak guna air masak pun boleh.1 cawan serbuk roti1 biji limau nipis untuk cuci udang. Tak nak pun tak ape.Minyak untuk menggoreng.
Cara-cara membuat : Buangkan kulit udang. Tinggalkan bahagian ekor untuk nampak cantik dan orang kenal "itu udang" bila goreng nanti. Basuh dengan limau nipis dan tuskan.Bancuhkan tepung tempura dengan air sedikit demi sedikit. Jangan terlalu cair supaya senang melekat pada udang.Celupkan udang ke dalam bancuhan tempura dan golekkan dalam serbuk roti.Goreng dengan api sederhana.Boleh dihidangkan dengan salad atau sos cili.  Selamat mencoba!!



Locked Out of Heaven??

Image
Song : Locked Out of Heaven [by Bruno Mars]
1,2,1,2,3 Oh yeah yeah Oh yeah yeah yeah Ooh! Oh yeah yeah Oh yeah yeah yeah Ooh! Never had much faith in love or miracles Never wanna put my heart on the line. But Swimming in your world is something spiritual I'm born again every time you spend the night Cause your s** takes me to paradise Yeah your s** takes me to paradise And it shows, yeah yeah yeah Cause you make me feel like, I've been locked out of heaven For too long, for too long Yeah you make feel like, I've been locked out of heaven For too long, for too long Oh yeah yeah yeah Ooh! Oh yeah yeah Oh yeah yeah yeah Ooh! You bring me to my knees You make me testify You can make a sinner change his ways Open up your gates cause I can't wait to see the light And right there is where I wanna stay Cause your s** takes me to paradise Yeah your s** takes me to paradise And it shows, yeah yeah yeah Cause you make me feel like, I've been locked out of heaven For too long…

Dream Big Frenz!!

Image
I wanna win the iPad Mini 16GB with #Churprise! There are more prizes to be won, find out at ChurpChurp! http://my.churpchurp.com/ska13/share/Churprise5-iPadMini
One of my goals this year is to own iPad Mini because I've fall in love with the design [oo ye? bukan ke semua bentuk iPad sama je?? hehe]

Salah satu cara kita nak dapatkan apa yg diimpikan adalah dengan selalu menggambarkan impian kita dlm minda. InsyaAllah senang kita dapat. Let's try together ok. :))

Best Plan For U

Best Plan For U

Macam best je offer ni.. should i register this plan? Ooh my sis and her husband was the u-mobile user.. So why not?? hehe..

Thoughts are Things

Image
" the power that signals success is the power of your mind. How to make life say YES instead of NO to your plans and your ambitions." by Napoleon Hill..
Pernah tak  terfikir apa yang ada di minda kita betul2 jadi kenyataan.  Tahu tak sebenarnya kuasa minda kita sangat kuat sehingga mampu menarik perkara2 sama ada positif atau negatif dalam hidup kita. Ibu-ibu selalu berpesan pada anak-anak contohnya "jangan main hujan, nanti demam." Sebab apa kita demam bila kita kena hujan? Adakah air hujan tu bahaya sampai kita tak boleh sentuh? sebenarnya ia cuma permainan minda kita tentang sesuatu perkara yg kita fikir. Baik yg kita fikir, baik lah jadinya. Buruk yg kita fikir, buruk lah jadinya. :))


Introducing... M.P.B

Image
M.P.B[multi-purpose Box] was inspired by my dad sebab dia suka buat sesuatu dari benda2 terbuang or terpakai. Secara tak langsung jadi perhatian pulak sebab ramai office-mate dia order kata boleh jimatkan ruang meja kat ofis. Macam-macam boleh simpan dan macam-macam design pulak boleh pilih. Senang kira custom made lah.. Ikut citarasa masing-masing.. Ni ada beberapa gambaq yang sempat di tangkap :)
Saiz dan jugak panjang dan jugak lebar boleh ikut kesukaan masing-masing lah tapi boleh pilih saiz seperti yg tersedia kat bawah ni :)) Small : 20cm lenght x 15cm width x 25cm heightKecil : 20cm panjang x 15cm lebar x 25cm tinggiLarge : 40cm l x 30cm w x 35cm hBesar : 40cm p x 30cm l x 35cm t

Untuk tempah boleh lah email ok.. Harga pulak untuk yg kecik RM30. Yang besar RM50. Kalau nak ikut saiz sendiri harganya bergantung pd saiznye.. :))






3. 2. 1. mula

Image
Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang..