Ayam Kapitan
BAHAN-BAHAN :
3 ketul paha ayam
200 gm pes kapitan
200 ml sup ayam
200 ml santan
2 biji ubi kentang - belah 4 atau ikut suka masing2
2 helai daun limau purut
Garam secukup rasa
***
CARA MEMBUATNYA :
- Didihkan santan bersama daun limau purut hingga pekat.
- Masukkan pes kapitan dan kacau hingga sebati.
- Tuang sup ayam, ubi kentang dan ayam. Masak hingga ayam empuk.
- Bubuh garam sesedap rasa. Gaul sekata sampai kuah jadi agak pekat.
- Tadaaa.. dah siap :))
senang & cepat & sedap
Selamat mencuba u olls!
Wah nak try la! First time dgr menu ni! :) Ni masakan negeri mana? btw im from Sabah tu la 1st time dgr masakan ni :)
ReplyDeletesedap kan.. nampak senang.. resipi org melaka.. baba nyonya kalau xsilap.. msti try ok :))
DeleteLaparnye....
ReplyDelete