Saturday, 14 December 2013

Rinduku yang teramat..

Assalamualaikum w.b.t

Hari ni hari ke 13 Q di Sibu.. menghitung hari untuk kembali ke tanah air tercinta.. hehe macam la dok oversea.. cuma over the sea ja.. Hati rase sayu malam ni.. Rindu pada ayah bonda di rumah.. adik beradik bergaduh.. anak buah tersayang.. kucing-kucing kesayangan dan jugak yang paling dirindui selepas ayah bonda ku.. buah hati tercinta Q.. rasa baru semalam kita berjumpa.. hari ni berpisah kita buat sementara kerana ingin mencari rezeki.. huhi berpujangga la pulak.. Harapan di sini agar yang disana sentiasa dilindungi dan dilimpahi rahmat ilahi dan doakan di sini sabar menempuh liku-liku kehidupan di sini..

Aminnnn..

Salam sayang dari Q :-*

Tuesday, 10 December 2013

Dari Sibu ku menulis

Assalamualaikum

Khusus buat pembaca blog kite.. (hehe ade ke yg bace ni? )
Salam dari Sibu Sarawak.. Hmm.. macam tak percaya je.. Macam mustahil je.. hee.. tapi inilah hakikatnya.. Entri lepas Q pergi lapor diri di Putrajaya lepas diterima bekerja di sektor awam.  huhu jawatan biasa je pun.. Ari ni tub tub Q tulis dari Sibu. Walaweh.. So dah bertukar la status kat fb tu.. live in Sibu, Sarawak.. :O

Sebelum dapat surat lantikan masa dalam orientasi tu punya la cuak takut gile kena hantar luar KL. At least Selangor je la paling jauh pun. Bkn tak pernah keluar KL. Dulu pun amik degree kat Terengganu.. tapi almaklumlah bila dh grad hati ni dh melekat la kat umah je bwh ketiak mak.. huhu achum..

Rupa2nya ramalan ku benar belaka. Segala takut2 dan hebahan2 dj radio tak bertauliah tu rupanya jadi kenyataan. Huhuhuhu menangis tak belagu la first posting dah kena hantar kat Sarawak..

Hari ni genap la 10 hari menjadi org Sarawak.. masih belum dapat biasakan diri lagi kat sini sebab everything is totally different.. culture.. driving skill.. makanan.. masa.. ohh kat sini awal sejam lebih kurang.. and the best part is kamek sik paham apa yg kitak madah tu.. hahaha. Bahasa Melayu Sarawak sangat lah susah nak difahami.. fuhh.. tongango la jugak dengar dorg cakap..

hee.. Doakan Q baik2 aje di sini ye.. moga2 cepat kawin n cepat dapat transfer.. :-P

Salam sayang :-*